Covrigi pufoși, cea mai ușoară rețetă
0 Comment

Covrigi pufoși, cea mai ușoară rețetă
Se fac repede, cu o rețetă care nu dă greș, iar rezultatul este mereu fantastic. Încercați-i neapărat, pentru că gustul de acasă întrece cu mult tot ce ați cumpărat vreodată. Mai ales că-i mâncați calzi, și unși cu orice doriți. Sau ce mai aveți prin casă 🙂
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 400 gr făină
- un vârf cutit sare
- o lingură zahăr
- 150 ml apă caldă
- 100 ml lapte cald
- 50 ml ulei
- 10 gr drojdie
- Pentru uns:
- un gălbenuș de ou
- 2 linguri lapte
- semințe - mac, susan
- miere sau ciocolată topită
Mod de preparare
- Facem maiaua din apă caldă, zahăr, drojdie și puțină făină, o batem puțin și o punem la crescut acoperită cu o pungă, într-un loc cald, pentru 10 minute.
- Când maiaua și-a dublat volumul, punem într-un castron făina, laptele cald, sarea, uleiul și maiaua crescută, amestecăm cu lingura de lemn și apoi frământăm cu mâna, până obținem un aluat potrivit de moale și puțin lipicios.
- Îl punem la crescut tot la cald, o jumătate de oră.
- Când aluatul a crescut bine, îl împărțim în 6 bucăți pentru 6 covrigi, apoi fiecare bucată o dăm în două.
- Rulăm cele două fâșii pe masă, le împletim și facem un covrig. La fel și pe ceilalți.
- Așezăm cei 6 covrigi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și-i mai lăsăm la crescut la cald, pentru 15-20 de minute.
- Când au crescut, batem gălbenușul de ou cu lapte și-i ungem frumos, apoi îi presărăm cu semințe de care dorim sau de care avem.
- De asemenea, puteți unge covrigii cu miere sau cu sare, după preferință.
- Se coc circa 30 de minute în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, sau până când se rumenesc și miroase frumos.
- Dacă nu-i vreți cu miere, după ce i-ați scos și încă sunt calzi, îi puteți unge cu ciocolată cremă la borcan, care se va topi și va fi un deliciu.
Nota
Încercați neapărat această rețetă, e simplă, se face rapid, și se mănâncă înainte de a se răci.
Poftă bună!
Poftă bună!