Dacă v-au rămas câteva albușuri, faceți aceste bezele incredibile! Rețetă ușoară, care nu dă greș!

Tuturor ne rămân albușuri după preparatele de sărbători, și nu știm ce să facem cu ele.
Două tăvi de bezele ar fi minunate, dar multă lume se plânge că nu ies frumoase, ori se ard vârfurile, ori se usucă prea rău, ori că nu au un poș destul de măiestrit pentru a face spirale perfecte.
Așa că azi vă prezint o rețetă de bezele care arată incredibil chiar și fără poș, nu au vârfuri arse, și sunt delicioase.
INGREDIENTE
4 albușuri de ou
200 g zahăr pudră
un praf de sare
o lingură de oțet sau zeamă de lămâie
MOD DE PREPARARE
Mixăm albușurile până se fac spumă, apoi adăugăm praful de sare și zeama de lămâie sau oțet, și mixăm până se întărește spuma.
Începem să adăugăm zahărul câte puțin, mixând în continuare.
În 5 minute de mixat la viteza mare, ar trebui să avem o spumă tare și lucioasă.
Avem două metode de a pune bezelele în tava tapetată cu hârtie de copt:
1. Punem spuma cu poșul, în interiorul căruia putem trasa cu un bețigaș câteva urme de colorant alimentar. Atenție la vârfuri, că se vor arde. Mai bine le turtim ușor.
2. Punem spuma cu o linguriță, apoi putem trasa o urmă de culoare cu același bețigaș, sau le putem lăsa albe. În acest caz nu mai sunt vârfuri care să se ardă.
Din 4 albușuri ies două tăvi care se coc în cuptorul dat la minim. Când se întărește partea exterioară, închideți focul și lăsați bezelele să se răcească în cuptor. Vor fi crocante la exterior și moi în interior.
Un deliciu!