Dulceață din coji de pepene verde (lubeniță), cu zahăr ars

Nu mai aruncați cojile de pepene verde, după ce mâncați miezul delicios. Nici nu știți câte vitamine și minerale se află, mai ales în coaja fructului, și cât de benefice sunt pentru sănătate.
Vitamina A, C, E, B6, B12, fier, calciu, magneziu, licopen și citrulină sunt doar câteva arme cu care pepenele roșu luptă împotriva bolilor de cancer, inimă, colesterol, infecții, pietre la rinichi și multe altele.
Dulceața din coji de pepene nu este doar benefică pentru sănătate, dar și gustul ei este desăvârșit.
Și dacă vă spun că nici nu se face greu, nu trebuie decât să urmăriți acest film pentru a vă apuca de treabă.
Urmăriți filmul pentru o rețetă reușită:
INGREDIENTE:
– 1 kg coji de pepene verde
– 1 kg zahăr
– un pahar de apă
– o lămâie, opțional
MOD DE PREPARARE:
Cum știți deja din rețetele anterioare, eu fac dulceața de obicei cu zahăr ars. Are o aromă minunată, un gust aparte, și mai mult, siropul se face mult mai ușor.
Tăiem pepenele verde și scoatem miezul, în așa fel încât să rămână și puțin miez roșu.
Decupăm coaja verde cât mai subțire putem, pentru că doar aceea se aruncă.
Tăiem coaja albă în cuburi de 1-2 cm.
Punem zahărul cu puțină apă pe foc și-l lăsăm să se topească și să se rumenească, fără să se ardă.
Când zahărul este gălbui, punem cojile tocate de pepene și lăsăm să fiarbă 5 minute.
Dacă dulceața este prea dulce, putem pune zeamă de lămâie.
Oprim focul și lăsăm 3 ore să se răcorească, sau până a doua zi, dacă facem seara.
A doua zi mai fierbem o dată dulceața, până când cuburile de pepene își schimbă culoarea, iar siropul este legat. Pentru asta, facem proba cu o picătură de sirop pusă pe o farfurie uscată. Dacă se prelinge, nu e bine. Dacă stă ca o bobiță, oprim focul, lăsăm să se răcească și apoi punem în borcane și păstrăm la rece.
Veți avea o minune de dulceață, și ca gust, dar și pentru sănătate.
Alte rețete de dulceață delicioasă găsiți aici: