Gem de struguri – magiun incredibil de gustos

Pentru că este toamnă iar strugurii au multe beneficii pentru sănătate, am cules via – din grădină sau din piață, am umplut sârmele de struguri (de la bloc), am făcut must, compot și dulceață, și tot mai avem câțiva struguri. Haideți să facem și câteva borcane de gem de struguri, co marmeladă gustoasă și aromată.
Este o rețetă simplă, fără conservanți, și foarte ușor de realizat.
Urmăriți filmul pentru a face cel mai bun magiun de struguri pentru iarnă.
INGREDIENTE:
– 1 kg struguri
– 100-150 g zahăr (în funcție de cât de dulci sunt strugurii)
– 1 plic zahăr vanilat
MOD DE PREPARARE:
Spălăm bine strugurii și scoatem boabele de pe ciorchine.
Se pot scoate sâmburii, dacă sunt mari, dar putem și să-i lăsăm, deoarece nutriţioniştii spun că au un conţinut foarte ridicat de antioxidanţi şi un efect benefic asupra organismului.
Lăsăm boabele de struguri cu zahăr într-un bol, timp de 2 ore, să iasă zeama.
Apoi punem tigaia pe foc și fierbem 20 de minute, până scade sucul și se îngroașă bine magiunul. Trebuie amestecat mereu, sau pusă o tablă sub tigaie, să nu se prindă.
Se pune în borcane fierbinte, fixăm capacele și după răcire se păstrează la rece, chiar câțiva ani.
Este un gem bun și aromat, și foarte ușor de făcut.