Placinţele | Langoși cu Brânză dospiţi ca în copilărie, cum mâncam pe calea Griviței în anii 70

5 from 1 reviews
Langoși ca pe vremuri, cum mâncam pe calea Griviței în anii 70
 
Cine nu-și mai amintește langoșii de pe vremuri, când mâncam repede unul lângă chioșc, și al doilea pe drum, iar în cinci minute nu mai rămânea decât mirosul? Doar cine nu i-a apucat! Pentru că acum langoșii se fac cu umplutura pe deasupra, așa cum am făcut și noi în rețeta precedentă: Langoși – cea mai reușită rețetă de aluat vaporos, cu smântână și alte bunătăți. Încercați neapărat și această rețetă veche, pentru că e mult mai bună decât orice altceva ați fi mâncat vreodată.
Autor:
Ingrediente
  • Pentru gogoși avem nevoie de:
  • 500 g făină
  • 400 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • o lingură zahăr
  • Pentru umplutură avem nevoie de:
  • 100 g brânză dulce, sărată sau cașcaval ras
  • 100 g smântână
Mod de preparare
  1. Amestecăm făina cu drojdia, zahărul și uleiul, apoi adăugăm laptele puțin câte puțin și frământăm.
  2. Lăsăm aluatul la dospit cam o jumătate de oră, la cald.
  3. Este foarte frumos și uitați cât a crescut.
  4. Luăm bucăți cu mâna unsă cu ulei și facem bile rotunde, pe care le întindem cu mâinile, pentru a le da o formă rotundă.
  5. Punem umplutura de brânză pe jumătate, îndoim cealaltă jumătate peste ea, apoi lipim marginile cu furculița.
  6. Punem o tigaie cu ulei pe foc, și când s-a încins, punem langoșii 2 minute pe o parte, iar când s-a rumenit, întoarcem pe cealaltă parte.
Nota
Se mănâncă fierbinte, iar mirosul înebunește tot blocul.
Așa ceva nu ați mânat niciodată, dar cu siguranță veți face zilnic, pentru că ceva mai bun nu există.
Poftă bună!

 

 Reteta video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: