Langoși – cea mai reușită rețetă de aluat vaporos, cu smântână și alte bunătăți
0 Comment

Langoși - cea mai reușită rețetă de aluat vaporos, cu smântână și alte bunătăți
Vom face azi un aluat de langoși după o rețetă specială. Gogoșile vor ieși pufoase și vaporoase, iar umplutura va fi exact așa cum trebuie, adică e de ajuns ca să le vezi și mori de poftă, iar când le guști, te-ai îndrăgostit de ele imediat și pentru totdeauna. Iată ce ne trebuie pentru a face cei mai delicioși langoși cu smântână, brânză, cașcaval sau dulceață.
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- Pentru gogoși avem nevoie de:
- 500 g făină
- 400 ml lapte
- 50 ml ulei
- 25 g drojdie
- o lingură zahăr
- Pentru umplutură avem nevoie de:
- 100 g brânză dulce, sărată sau cașcaval ras
- 100 g smântână
- un cățel de usturoi
- dulceață sau gem
Mod de preparare
- Punem făina într-un castron și peste ea punem drojdia, zahărul și uleiul, le încorporăm cu lingura, apoi adăugăm laptele puțin câte puțin și frământăm.
- Lăsăm aluatul la dospit 30 de minute, la cald.
- Uitați ce frumos a crescut.
- Luăm bucăți cât oul cu mâna unsă cu ulei și facem bile rotunde.
- Apoi întindem fiecare bilă cu mâinile, pentru a-i da o formă rotundă.
- Punem o tigaie cu ulei pe foc, să se încingă bine. Când uleiul s-a încins, punem gogoșile în ulei și le prăjim cam 2 minute pe o parte, întoarcem și după ce se rumenește pe ambele părți, scoatem gogoașa pe hârtie absorbantă pentru a absorbi surplusul de ulei.
- După ce am terminat de rumenit toate gogoșile, le umplem cu ce ne place mai mult.
- Eu ung langoșii cu smântână, apoi presar deasupra brânză puțin sărată, dar voi puteți pune cașcaval ras sau ce aveți prin frigider.
- Alte langoși le fac cu dulceață. Acum voi folosi puțină dulceață de nuci verzi, dar puteți pune orice fel de dulceață sau gem.
Nota
Puteți face mai multe, că sigur mirosul din bucătărie va atrage toți vecinii.
Sunt atât de bune, că nu au cum să nu vă placă.
Dar rămâneți aproape, că data viitoare voi face langoși ca pe vremuri, adică umpluți cu brânză, cum mâncam pe calea Griviței în anii 70.
Dacă v-ați amintit, sau v-am făcut curioși, vă aștept cu drag.
Sunt atât de bune, că nu au cum să nu vă placă.
Dar rămâneți aproape, că data viitoare voi face langoși ca pe vremuri, adică umpluți cu brânză, cum mâncam pe calea Griviței în anii 70.
Dacă v-ați amintit, sau v-am făcut curioși, vă aștept cu drag.
Reteta video: