Lebăr

 Lebăr
• Ingrediente
– 1kg ficat de porc,
– 500g fleică de porc,
– 1 ceapă, 2-3 foi de dafin,1 linguriță piper măcinat, 2 lingurite sare, 2 linguri otet,
– mațe groase de porc
• Mod de preparare
Mațele se spală bine și se lasă în apă cu sare și puțin otet.
Ficatul se ține în apă rece, apoi se fierbe împreună cu carnea, ceapa și mirodeniile.
După ce s-au fiert, se răcesc și se toacă la mașină sau cu satârul mărunt.
Mațele se umplu cu ajutorul pâlniei de cârnați, se leagă la capete și se fierb 30 minute la foc mic.
Apoi se scot și se presează pe masă, punând deasupra lor o greutate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: