Lichior de gutui – natural, fin și parfumat

Se mai numește și gutuiată și are un gust desăvârșit, e aromat și fin, un lichior cum n-ați mai băut vreodată.
Se face cu rom, vodcă, sau de ce nu, chiar cu țuică. Vă asigur că parfumul gutuilor va transforma mirosul de țuică într-o aromă îmbietoare.
Urmăriți această rețetă pentru a face un excelent lichior natural de gutui.
INGREDIENTE
– 3 gutui rase
– 600 ml rom, vodcă sau țuică
– 300 g zahăr, scorțișoară
MOD DE PREPARARE
Spălăm gutuile, le curățăm de puf și le dăm pe răzătoare, repede, ca să nu se înnegrească. Cotorul și sâmburii se opresc pentru pelteaua de gutui.
Adăugăm alcoolul, zahărul și scorțișoara, amestecăm bine, la rece sau chiar puțin pe foc, să se topească zahărul, și punem la sticlă.
Agităm de două ori pe zi, timp de o săptămână.
Deja se poate bea, dar ca să intre aroma de gutui și mai bine în alcool, îl putem lăsa o lună sau chiar două.
Vă amintiți lichiorul de nuci verzi pe care l-am făcut împreună?
Și acesta este la fel de bun!
Faceți această rețetă deosebită, pentru a savura un lichior parfumat, în serile frumoase.