Lipii libaneze – așa se fac cele mai bune turte pufoase, de casă
0 Comment

Lipii libaneze - așa se fac cele mai bune turte pufoase, de casă
Cea mai bună pâine este cea făcută în casă, iar cea mai bună dintre pâinile făcute în casă este, fără îndoială, lipia libaneză. Se poate umple cu orice, adică legume, carne, orice vă place, și va fi mai bună decât shaorma. Dar se poate mânca simplă, și vă asigur că este un deliciu. Așa că haideți să nu mai pierdem timpul și să facem cele mai grozave turte de casă. Eu voi face 3 lipii, dar dacă vreți să faceți mai multe, puteți dubla cantitățile de ingrediente.
Autor: Retete Diete
Portii: 3 lipii
Ingrediente
- 250 g făină
- 150 ml apă caldă
- 2 linguri ulei
- ½ linguriță zahăr
- 10 g crojdie proaspătă
- un praf de sare
Mod de preparare
- Punem apă, drojdie, zahăr, amestecăm și lăsăm la cald 5 minute.
- După ce crește, frământăm cu mâna, apoi adăugăm ulei și sare.
- Frământăm cu mâna, apoi pe blat.
- Punem o oră la crescut, acoperit cu folie de plastic.
- Luăm puțin din aluat și facem o bilă rotundă.
- Coacem la cuptor 10-12 minute, la o temperatură de 250 grade.
Nota
Vă asigur că și mirosul este îmbietor.
Abia aștept să umplu aceste lipii cu tot ce voi găsi prin frigider, pentru a face shaorma, ruladă, și alte bunătăți, cu care voi reveni în videoclipurile următoare.
Vă aștept cu drag, să umplem împreună lipiile libaneze.
Abia aștept să umplu aceste lipii cu tot ce voi găsi prin frigider, pentru a face shaorma, ruladă, și alte bunătăți, cu care voi reveni în videoclipurile următoare.
Vă aștept cu drag, să umplem împreună lipiile libaneze.