Mămăligă cu ouă ochiuri, cârnați și smântână

Am făcut împreună rețete de mămăligă, omlete, diverse preparate de post, dar și cârnați proaspeți sau afumați, puși la garniță în untură bună, de te lingi pe degete.
Acum încropim în grabă un dejun atât de gustos, că numai când vezi pozele, simți și mirosul îmbietor.
Ouă ochiuri în tigaie, prăjite în untură de la garnița de cârnați.
O bunătate!
Și dacă mai pui și o lingură de smântână bună, grasă și gustoasă, chiar că nu mai trebuie nimic.
Urmăriți acest film despre cum se poate încropi un dejun rapid și mai gustos decât orice altceva.
INGREDIENTE:
Pentru mămăligă
– un pahar mălai
– 3 pahare apă
– 1/2 linguriță sare
Ouă, smântână și cârnați de la garniță.
MOD DE PREPARARE:
Cernem bine mălaiul cu sita deasă.
Într-un tuci, punem la fiert apa cu sare.
Când apa fierbe, adăugăm mălaiul, amestecând continuu cu lingura de lemn, să nu facem cocoloașe.
Mălaiul se fierbe la foc mic aproximativ 30 de minute, sau până se îngroașă.
Luăm tuciul de pe foc și răsturnăm mămăliga pe un tocător de lemn.
Scoatem de la garniță câțiva cârnați, îi punem în tigaie, iar când untura s-a încins, punem în mijloc câteva ouă ochiuri.
Tăiem mămăliga cu ața și servim cu cârnați de la untură și smântână delicioasă.
Te lingi pe degete și nu-ți mai trebuie nimic altceva.
Poftă bună!