Metoda farfuriei – pierdere în greutate fără dietă, meniuri pentru 7 zile
Farfuria ideală este nu doar cea mai bună metodă de a slăbi fără dietă, dar și o modalitate de a avea o alimentație mai sănătoasă.
Metoda farfuriei nu are restricții severe, nu înfometează și se ține foarte ușor.
Așa cum știm, alimentația trebuie să fie variată, cuprinzând legume, carne, carbohidrați și grăsimi sănătoase.
În ce proporție trebuie să fie acestea, vom vedea prin această metodă a farfuriei ideale:
– o jumătate de farfurie trebuie să conțină legume crude sau fierte, sau fructe: roșii, salată verde, spanac, ceapă, morcovi, castraveți, conopidă, napi, linte, năut, broccoli, varză kale sau de Bruxelles, rucola, ardei gras, vinete, ridichi, ţelină, mere, pepene verde şi galben, pomelo, portocale, kiwi, mandarine, grapefruit, nectarine, piersici, vişine, căpşune, mure şi lămâi.

– un sfert de farfurie trebuie să conțină proteine biodisponibile, de exemplu: carne de pui, curcan sau vită, ouă, pește, fructe de mare, leguminoase.
– alt sfert trebuie să conțină carbohidrați complecși, precum: cartofi, pâine integrală, paste, orez.
În plus, peste această farfurie, trebuie să mai consumăm și grăsimi sănătoase: nuci, avocado, arahide, migdale, caju, fistic, alune de pădure, semințe de floarea soarelui, dovleac, in, chia, nuci de macadamia sau pecan.
Și în această farfurie vor fi aceleași restricții ca în toate dietele, și anume: nu trebuie să consumăm zahăr, sare în exces, grăsimi saturate, mezeluri.

De asemenea, este importantă și diversitatea, de exemplu pentru necesarul de proteine să nu mâncăm doar carne, ci și pește, fructe de mare și leguminoase.
Iată câteva exemple de farfurie ideală pentru 7 zile, meniuri de mic dejun, prânz și cină.
Astfel, farfuria de la micul dejun poate conține salată de legume, ou fiert, pâine integrală, fructe.
Farfuria de la prânz poate conține carne de pui, vită, curcan, legume, pâine integrală, carbohidrați, leguminoase.
Farfuria de seară poate conține pește sau fructe de mare, salate, legume, pâine integrală.
Nuci, alune și semințe diverse putem consuma la cele două gustări dintre mesele principale.
La baza acestei metode se află legumele, care dau sațietate datorită fibrelor.
Desigur, în calculul carbohidraților și grăsimilor trebuie avute în vedere nevoile fiecăruia dintre noi, dar și diverse intoleranțe.

Consumul de apă va fi în continuare cel știut, de 2 litri pe zi, iar exercițiile fizice sunt la fel de importante.
Metoda farfuriei în cazul vegetarienilor:
– jumătate de farfurie legume și fructe.
– un sfert proteine vegetale.
– alt sfert carbohidrați complecși.
Nu ratați aceste rețete: