Pasca minunată, rumenă și aromată, frumoasă ca o zi de sărbătoare, și veselă ca o floare!! Rețetă pas cu pas, și cu multe modele de ornare.

Ingrediente:
Aluat
– 200 g făină
– 2 ouă
– 10 g drojdie
– 50 ml lapte
– 100 g zahăr
Umplutura de brânză
– 500 g brânză de vaci
-100 g smântână
– 100 g zahăr
– 2 linguri făină
– 2 linguri gris
– un plic zahăr vanilat
– 2 ouă
– 5 g bicarbonat
– o linguriță zeamă de lămâie
– 100 g unt
– 100 g stafide
Mod de preparare
Pentru aluat
Punem drojdia la crescut cu lapte cald, zahăr, și 2 linguri de făină.
Când și-a dublat volumul, turnăm maiaua în făină și adăugăm lapte cald, ouă și zahăr.
Frământăm un aluat care se lasă la crescut, la cald.
Pentru umplutură
Într-un bol punem ingredientele pentru umplutură: brânza de vaci, smântână, zahăr, făină, griș, 2 ouă, unt, bicarbonat, zeamă de lămâie, zahăr vanilat și stafide, și le încorporăm bine.
Aluatul crescut îl împărțim în două, și una din bucăți o așezăm pe fundul formei de copt. Peste ea turnăm umplutura de brânză.
Din a doua bucată de aluat facem diverse împletituri, steluțe sau flori, multe modele pe care vă invit să le facem împreună.
Dăm la cuptor circa 30 de minute, sau până s-a rumenit, și facem proba cu scobitoarea.
Este minunată.
Poftă bună și sărbători fericite!