Pasca minunată, rumenă și aromată, frumoasă ca o zi de sărbătoare, și veselă ca o floare!! Rețetă pas cu pas, și cu multe modele de ornare.

Ingrediente:
Aluat
– 200 g făină
– 2 ouă
– 10 g drojdie
– 50 ml lapte
– 100 g zahăr


Umplutura de brânză
– 500 g brânză de vaci
-100 g smântână
– 100 g zahăr
– 2 linguri făină
– 2 linguri gris
– un plic zahăr vanilat
– 2 ouă
– 5 g bicarbonat
– o linguriță zeamă de lămâie
– 100 g unt
– 100 g stafide


Mod de preparare
Pentru aluat
Punem drojdia la crescut cu lapte cald, zahăr, și 2 linguri de făină.
Când și-a dublat volumul, turnăm maiaua în făină și adăugăm lapte cald, ouă și zahăr.
Frământăm un aluat care se lasă la crescut, la cald.
Pentru umplutură
Într-un bol punem ingredientele pentru umplutură: brânza de vaci, smântână, zahăr, făină, griș, 2 ouă, unt, bicarbonat, zeamă de lămâie, zahăr vanilat și stafide, și le încorporăm bine.

Aluatul crescut îl împărțim în două, și una din bucăți o așezăm pe fundul formei de copt. Peste ea turnăm umplutura de brânză.
Din a doua bucată de aluat facem diverse împletituri, steluțe sau flori, multe modele pe care vă invit să le facem împreună.

Dăm la cuptor circa 30 de minute, sau până s-a rumenit, și facem proba cu scobitoarea.
Este minunată.
Poftă bună și sărbători fericite!

Aici găsiți multe rețete de Paști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: