Pilaf de orez cu piept de pui la grătar – rețetă dietetică, simplă și rapidă

Vom face azi cea mai simplă și rapidă rețetă de pilaf de orez cu piept de pui la grătar.
INGREDIENTE:
– Pentru sos: 2 cepe, ardei capia, roșii
– 2-3 linguri de orez
– piept de pui
– verdeață: pătrunjel, busuioc, mentă, etc.
Urmăriți filmul pentru a realiza o rețetă perfectă:
MOD DE PREPARARE:
Pentru sos ne trebuie ceapă, roșii și ardei. Le spălăm, le curățăm și le tocăm mărunt, apoi le punem în tigaie pe foc, până scade sosul și se îngroașă. Pentru a fi dietetic, sosul se face fără ulei.
Dacă nu aveți grădină, e bine să aveți în casă un ghiveci de busuioc sau alte plante aromate și cu proprietăți benefice pentru sănătate, pentru a putea aromatiza orice mâncare.
Pregătim pieptul de pui, dar îl vom pune pe grătar la sfârșit, să fie cald. Îl sărăm doar dacă regimul ne permite.
Spălăm bine 2-3 linguri de orez, pentru a nu se lipi.
Punem orezul la fiert cu o cană de supă dacă avem, sau chiar de apă.
Când s-a fiert, e moale iar zeama a scăzut de tot, potrivim de sare – dacă regimul ne permite.
Umplem bine cu orez o ceașcă sau un bol potrivit de mărime.
Orezul trebuie să fie moale și pufos, dar fără zeamă.
Acoperim ceașca de orez cu o farfurie, pentru a-l putea răsturna.
Întoarcem farfuria, scoatem ceașca și vom avea cea mai frumoasă și simplă prezentare de pilaf delicios.
Punem pieptul de pui pe grătar 2-3 minute pe fiecare parte. Nu se ține mult, să nu se usuce.
Stropim pilaful din belșug cu sos de roșii și ardei.
Presărăm pe deasupra pătrunjel sau verdeață tocată după gust.
Ornăm cu o frunză de busuioc, pentru aspect, dar și pentru aroma îmbietoare.
În mai puțin de 30 de minute servim cel mai gustos pilaf cu piept de pui la grătar, făcute cu cea mai simplă rețetă, rapid și dietetic.
Poftă bună!