Prăjitură uimitoare de 1 Mai, făcută rapid

5 from 1 reviews
Prăjitură uimitoare de 1 Mai, făcută rapid din ce mai găsim prin casă
 
Aprilie 2020, în timpul pandemiei și izolării la domiciliu. Voind să fac o prăjitură cu care să mai îndulcesc situația de criză în care ne aflăm, dar neputând să ies la cumpărături, am încropit o prăjitură de 1 Mai din ce am mai găsit prin casă. Surpriza a fost uimitoare! A ieșit o prăjitură excelentă, rapidă, frumoasă și mai ales gustoasă. Încercați-o și vă asigur că nu veți regreta! Se face repede și ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Autor:
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente
  • Pentru BLAT putem folosi, dacă avem:
  • - pișcoturi
  • - biscuiți
  • - câteva felii de cozonac sau chec
  • sau se poate face o foaie din:
  • - o cană făină
  • - ½ cană unt sau ulei
  • - o cană nucă măcinată
  • Pentru CREMĂ ne trebuie:
  • - un plic de budincă
  • - 3-4 linguri de fructe pasate, care pot fi proaspete, congelate, din dulceață sau compot. Eu am folosit o felie de dovleac copt, care nu s-a nimerit prea dulce, ca să-l mâncăm așa.
  • Pentru ORNAT am mai găsit:
  • - un plic de frișcă
  • - nuci, alune sau migdale mărunțite
Mod de preparare
  1. Punem în tavă un strat de pișcoturi, biscuiți sau felii de cozonac, pe care-l însiropăm cu sirop sau compot.
  2. Dacă nu avem din acestea prin casă, facem un aluat amestecând făină, unt și nucă, pe care-l coacem la cuptor 15 minute.
  3. Facem budinca așa cum scrie pe plic...
  4. Mixăm fructele și le încorporăm în budinca răcită, apoi așezăm crema peste blat.
  5. Batem frișca și ornăm prăjitura, presărând pe deasupra nuci, alune sau migdale tocate.
  6. Este o prăjitură uimitoare, datorită ușurinței de preparare, aspectului și gustului, cu care am serbat 1 Mai acasă.
Nota
Încercați-o neapărat.

Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: