Prăjitură uimitoare de 1 Mai, făcută rapid
0 Comment

Prăjitură uimitoare de 1 Mai, făcută rapid din ce mai găsim prin casă
Aprilie 2020, în timpul pandemiei și izolării la domiciliu. Voind să fac o prăjitură cu care să mai îndulcesc situația de criză în care ne aflăm, dar neputând să ies la cumpărături, am încropit o prăjitură de 1 Mai din ce am mai găsit prin casă. Surpriza a fost uimitoare! A ieșit o prăjitură excelentă, rapidă, frumoasă și mai ales gustoasă. Încercați-o și vă asigur că nu veți regreta! Se face repede și ușor, iar ingredientele sunt la îndemâna oricui.
Autor: Retete Diete
Bucataria: Romaneasca
Ingrediente
- Pentru BLAT putem folosi, dacă avem:
- - pișcoturi
- - biscuiți
- - câteva felii de cozonac sau chec
- sau se poate face o foaie din:
- - o cană făină
- - ½ cană unt sau ulei
- - o cană nucă măcinată
- Pentru CREMĂ ne trebuie:
- - un plic de budincă
- - 3-4 linguri de fructe pasate, care pot fi proaspete, congelate, din dulceață sau compot. Eu am folosit o felie de dovleac copt, care nu s-a nimerit prea dulce, ca să-l mâncăm așa.
- Pentru ORNAT am mai găsit:
- - un plic de frișcă
- - nuci, alune sau migdale mărunțite
Mod de preparare
- Punem în tavă un strat de pișcoturi, biscuiți sau felii de cozonac, pe care-l însiropăm cu sirop sau compot.
- Dacă nu avem din acestea prin casă, facem un aluat amestecând făină, unt și nucă, pe care-l coacem la cuptor 15 minute.
- Facem budinca așa cum scrie pe plic...
- Mixăm fructele și le încorporăm în budinca răcită, apoi așezăm crema peste blat.
- Batem frișca și ornăm prăjitura, presărând pe deasupra nuci, alune sau migdale tocate.
- Este o prăjitură uimitoare, datorită ușurinței de preparare, aspectului și gustului, cu care am serbat 1 Mai acasă.
Nota
Încercați-o neapărat.
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂