Pui cu salată Lollo, frunze de gulie și cartofi natur

Continuăm seria meniurilor din dieta mediteraneană cu o friptură de pui pe grătar, cu garnitură de cartofi și morcovi natur, salată Lollo și frunze de gulie.

INGREDIENTE
– piept de pui sau alte bucăți
– cartofi
– morcovi
– salată Lollo, salată verde
– frunze de gulie
– ceapă verde, ceapă roșie sau galbenă
– sfeclă roșie
– lămâie
– usturoi
– sare, cimbru, curcumă, alte mirodenii

MOD DE PREPARARE
Pregătim carnea de pui pentru grătar. O spălăm și o feliem, să se pătrundă bine, apoi o presărăm cu sare, usturoi zdrobit, curcumă și alte mirodenii, după gust. O vom pune mai târziu pe grătar, pentru că se face foarte repede.
Curățăm cartofii și-i tăiem felii, la fel și morcovii, și-i punem într-o oală cu apă, la fiert.


Spălăm salata și frunzele de gulie și le rupem cu mâna, buchețele.
Curățăm ceapa și sfecla roșie, și le tăiem felii subțiri.
Punem în castron ingredientele pentru salată și le stropim cu zeamă de lămâie și cine vrea, puțină sare.
Când s-au fiert cartofii și morcovii, punem feliile în tigaia goală sau cu un strop de ulei de măsline (component de bază al dietei mediteraneene), le stropim cu sare, cimbru, curcumă și alte mirodenii, și le lăsăm doar 2 minute pe fiecare parte, să se rumenească puțin.


În acest timp punem și grătarul pe foc, pentru a fi gata cu toate în același timp.
Servim cartofi și morcovi natur cu friptură de pui la grătar, și o delicioasă salată verde, Lollo, cu ceapă verde, sfeclă roșie și frunze de gulie.


Și desigur, cu un pahar de vin roșu, al doilea component de bază al dietei mediteraneene.

Nu ratați aceste rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: