Atât de cremoase, că le-ai face zilnic! Cu un singur ou!
INGREDIENTE CREMĂ
un ou
250 ml (o cană lapte)
50 g zahăr (1/4 cană)
15 g amidon de porumb (2 lingurițe)
zahăr vanilat
INGREDIENTE ALUAT
100 ml lapte cald (1/2 cană)
o lingură drojdie
50 g zahăr (1/4 cană)
50 g unt
300 g făină
zahăr vanilat
TOPPING
un gălbenuș de ou cu 3 linguri lapte
fulgi de migdale
MOD DE PREPARARE
Pentru cremă
Punem într-un bol 250 ml (o cană) lapte, 50 g zahăr (1/4 cană), 15 g amidon de porumb (2 lingurițe), un ou și zahăr vanilat. Amestecăm pe foc până când se întărește crema.
Pentru aluat
Amestecăm 300 g făină cu 100 ml lapte cald (1/2 cană), o lingură drojdie, 50 g zahăr (1/4 cană), vanilie și 50 g unt. Facem un aluat care nu se lipește, și-l lăsăm la cald. Când a crescut, întindem o foaie, pe care punem crema și rulăm. Tăiem acest rulou cu ața, în felii de 1 cm grosime, le punem în tava tapetată cu hârtie de copt, le ungem cu gălbenuș de ou, presărăm fulgi de migdale sau cocos și dăm la cuptor 30 de minute, sau până când se rumenesc.
Poftă bună!