Salicilat – zarzavat crud de iarnă din roșii, ardei, verdeață

Ingrediente:
20 kg roșii coapte
5 kg ardei gras și kapia
verdeață (pătrunjel, leuștean)
4 bidoane de 5 kg (pot fi de plastic)
4 plicuri conservant, sau aspirine
Mod de preparare:
Se pun în bidoane roșiile spălate, fără codițe si tăiate sferturi, ardeii fără cotoare, tăiați bucățele și verdeața tocată.
La un kg amestec se pune o lingură de sare.
Dacă alegem conservant, punem doar un plic la un bidon de 5 kg.
Dacă alegem aspirine, punem 8 tablete la un kg de zarzavat, deci 40 aspirine la un bidon de 5 kg.
Se pun la rece și se păstrează bine chiar și câțiva ani, chiar dacă se umblă în borcane.
Se folosește la ciorbe și mâncare, dar se poate mânca așa cum este, ca salată de roșii delicioasă pe timp de iarnă.
Roşiile conţin salicilaţi, care ajută sistemul circulator, prevenind apariţia bolilor cardiovasculare.
O jumătate de kilogram de roşii mâncate în fiecare zi accelerează metabolismul amidonului şi al grăsimilor, protejează organismul de creşterea colesterolului, de suprasolicitarea pancreasului şi de creşterea greutăţii corporale.
Roşiile sunt un aliat în curele de slăbire şi întăresc imunitatea organismului, 100 g de roşii conţinând jumătate din necesarul de vitamine A şi C,care măresc rezistenţa în faţa infecţiilor,vitamine din complexul B, bune pentru întărirea sistemului imunitar şi vitamina E, care limitează depunerea colesterolului pe vasele de sânge.
Sunt foarte bogate în antioxidanţi și excelente pentru menţinerea frumuseţii pielii şi pentru întărirea sistemului imunitar.
Conțin licopen, un excelent ingredient ce luptă împotriva cancerului uterin și osteoporozei.


Aceste informatii NU inlocuiesc prescriptiile si tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: