Slănină crudă, șuncă și carne la saramură

Iată cum se pune slănina crudă și carnea de porc la sare, pentru a se păstra fragedă mult timp.


INGREDIENTE
1 kg slănină de porc, cu și fără carne
sare
MOD DE PREPARARE
Alegem bucăți de grăsime, gușă sau cap de piept cu straturi de carne, pe care le tăiem în felii groase.
Presărăm fiecare felie cu sare grunjoasă din abundență, pe ambele părți. Puneți oricât de multă sare, să nu rămână niciun pic de slănină neacoperită.
Așezăm bucățile una peste alta într-un vas de plastic, cât mai lipite, să nu intre aer, peste o bucată de lemn. Închidem vasul bine, cu capac sau chiar o folie de plastic.
Feliile se țin în sare timp de 10 zile, la rece. Dacă avem bucăți mai groase, le putem ține chiar două săptămâni.
Slănina își ia sare doar până își atinge punctul de saturație. Din această sare, se va elibera apa și se face saramură în vas.


Putem să întoarcem zilnic feliile de pe o parte pe alta, iar dacă sarea de pe felii se topește, mai putem pune alta.
Sau putem, după 10 zile, să scoatem bucățile și să le frecăm iar cu sare, apoi să le punem în alt vas, timp de încă 10 zile.
Este o șuncă fragedă, care se poate păstra foarte mult timp în sare, la rece.
Nu vă speriați de sare că e multă, deoarece sarea nu se dizolvă în slănină, și va putea fi curățată ușor.
Se poate mânca așa, cu usturoi, presărată cu boia, sau afumată.
Slănina păstrată la sare e fragedă, dulce și bună.
Evident, cu ceapă și o pâine caldă, făcută fuga în tigaie, și cu un pahar de vin .100% natural, varză murată și alte bunătăți din producție proprie.
Găsiți aceste rețete pe siteul și canalul Rețete Diete, ca și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: