Termeni culinari

Baie de apă (bain-marie): fierbere a unui preparat într-un vas aşezat în alt vas cu apă care fierbe.

Biftec: felii de muşchi de vacă, prăjite la grătar sau frigare.

Brioşe: preparate de patiserie din făină albă, unt şi ouă.

Coctail: băutură preparată dîntr-un amestec de alcool şi o altă băutura, ex: cafea, coniac şi gheaţă pisată, sau sirop de vişine cu vermut, coniac şi gheaţă.

Cruşon: amestec de băuturi alcoolice cu fructe.

Crutoane: bucăţele de pâine prăjite sau uscate, pentru supă.

Degresare: îndepărtarea grăsimii de la suprafaţa mâncării.

Fezandare: păstrarea vânatului în blană sau pene, câteva zile, pentru frăgezire.

Fileuri: părţile de carne fără oase de sub coastele bovinelor.

Glazura: strat de ciocolată sau zahăr topit, ce se pune deasupra prăjiturilor.

Gratinare: rumenire.

Grog: băutură preparată din apă caldă cu zahăr, rom, coniac şi lămâie.

Pane: aliment dat prin făină, ou şi pesmet şi prăjit.

Punch: băutură preparată din rom, zahăr şi suc de citrice.

Sufleu: preparat din legume, brânză sau fructe cu sos alb, ouă bătute spumă şi coapte.

Şodou: băutură caldă din lapte fierbinte, frecat cu gălbenuşiri şi zahăr.

Vas incasabil: vas de sticlă care nu se sparge la căldură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: