Tocăniţă de iepure cu măsline – 3 porţii

Ingrediente: Tocăniţă de iepure cu măsline – 3 porţii
700 gr carne iepure (1/2 iepure),
1 conservă de 400 gr roşii,
1 ceapă,
3 căţei usturoi,
cimbru,
2 foi dafin,
sare,
piper,
2 linguri ulei,
1 mână măsline negre

Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală şi se prăjesc bucăţile de carne pe ambele părţi, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate carnea din oală şi se adaugă  în loc ceapa tocată şi se lasă pe foc până se înmoaie un pic, apoi se adaugă  usturoiul strivit, roşiile cu tot cu suc, foile de dafin, se  condimentează totul cu sare, piper şi cimbru.
Se  aşează bucăţile de carne în sos şi se toarnă cca 100 ml apă.
Se lasă totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute, apoi se adaugă  măslinele şi se mai lasă la fiert 5 minute fără capac.
Se serveşte cu orez sau piure de cartofi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: