Tocăniţă de iepure cu măsline – 3 porţii
Ingrediente:
700 gr carne iepure (1/2 iepure),
1 conservă de 400 gr roşii,
1 ceapă,
3 căţei usturoi,
cimbru,
2 foi dafin,
sare,
piper,
2 linguri ulei,
1 mână măsline negre
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o oală şi se prăjesc bucăţile de carne pe ambele părţi, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Se scoate carnea din oală şi se adaugă în loc ceapa tocată şi se lasă pe foc până se înmoaie un pic, apoi se adaugă usturoiul strivit, roşiile cu tot cu suc, foile de dafin, se condimentează totul cu sare, piper şi cimbru.
Se aşează bucăţile de carne în sos şi se toarnă cca 100 ml apă.
Se lasă totul la fiert la foc mediu, cu capac, pentru 40 minute, apoi se adaugă măslinele şi se mai lasă la fiert 5 minute fără capac.
Se serveşte cu orez sau piure de cartofi.