Turtă de mălai, ca pe vremuri (Rețetă de post)

Mai țineți minte turta făcută de bunica, pe plită?
Era mai bună ca pâinea, iar dacă-i punea și o mână de zahăr, nici cozonac nu mai vreai.
Și nu e doar bună, dar mai e și de post.
Urmăriți acest film pentru a face o turtă de mălai țărănească bună, ca pe vremuri.

INGREDIENTE
2 litri de apă
2 lingurițe de sare
650 grame de mălai
250 grame de făină
MOD DE PREPARARE
Întâi cernem bine mălaiul și făina, să nu aibă impurități.
Facem păsatul din apă fiartă cu sare și mălai, amestecând continuu să nu facem cocoloașe, până când obținem o mămăligă moale.
Punem făina și amestecăm bine, obținând un aluat tare.
Punem aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dăm la cuptor 30 de minute, până se rumenește frumos și face crustă.
Miroase ca pe vremuri, este sănătoasă și foarte gustoasă.

Nu ratați aceste rețete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: