Varianta 1 de meniuri
Meniu 1:
Mic-dejun: un bol mic de lapte (150 ml) cu cereale integrale fără zaharuri, un suc de portocale proaspăt, o cafea neagră
Prânz: 2 felii de pâine din grâu integral; o salată cu ton (2 roşii, 1 castravete mediu, 3 frunze de salată verde mai mărişoare, o conservă de ton în suc propriu, puţin ulei de măsline, zeama de lămâie)
Gustare: o banană nu foarte mare
Cina: piept de pui la grătar (100 g) cu garnitură de legume (fasole verde, mazăre, conopidă, morcov) congelate fierte (cu puţină sare şi un strop de ulei de măsline) (150 g)
Meniu 2:
Mic-dejun: 50 g graham ; 2 ouă medii fierte; o cafea neagră mică/un ceai verde
Gustare: 1 banană
Prânz: 100 g muşchi porc grătar + 100 g orez fiert
Gustare: o portocală
Cina: 100 g mămăliguţă + 100 g brânză vaci +20 g unt de 65% grăsime
Meniu 3:
Mic dejun: 150 g iaurt 0,1% grăsimi +50 g fulgi de ovăz
Gustare: 100 g ananas din compot + un măr verde
Prânz: Tocăniţă din carne de vită + piure de cartofi cu unt şi lapte
Gustare: 100 g morcovi + un măr verde
Cina: 200 g cartofi copţi + un 100 g peşte pe grătar + 100 g salată varză albă
Meniu 4:
Mic dejun: 2 felii pâine cu seminţe + 20 g dulceaţă vişine + 20 g unt; o cafea neagră
Gustare: 50 g fructe uscate
Prânz: 100 g paste + 150 g sos roşii
Gustare: un măr şi o portocală
Cina: 100 g piept pui la grătar + salată (2 roşii, un castravete mediu, un ardei gras mediu, o ceapă, 3 frunze de salată verde, puţin ulei de măsline, zeamă de lămâie)
Meniu 5
Mic dejun: 2 cremwurşti pasăre + o roşie; o cafea/ceai verde
Gustare: 20 g ciocolată amară
Prânz: 200 g amestec legume + 100 g ceafă porc
Gustare: 100 g mango + 1 portocală medie + 1 măr verde
Cina: 100 g paste + sos roşii cu busuioc şi oregano + un pahar de vin roşu sec
Meniu 6:
Mic dejun: 150 g lapte (1.5% grăsime); fulgi de cereale (amestec de grâu, secară, ovăz, orz); cafea/ceai (neîndulcite)
Gustare: 100 g pere; 100 g mandarine
Prânz: 1 conservă de ton în suc propriu; 200 gr porumb, lămâie
Gustare: 200 g struguri
Cina: 200 g peşte la grătar; 400 g salată verde cu lămâie şi puţin ulei de măsline
Meniu 7:
Mic dejun: 50 g caşcaval; 2 roşii; 1 cremwurşt pasăre; cafea/ceai neîndulcite
Gustare: un baton de cereale
Prânz: 300 g supă cu 30 g de crutoane + o conservă de macrou file în ulei cu suc de lămâie
Gustare: un măr verde
Cina: 200 g salată orientală