Au înnebunit cireșii! Fac o dulceață atât de aromată, că nu te poți opri din mâncat

Cireșe rumene, coapte și parfumate.
Dulceață cu arome fine, ca un vis.
Și câteva borcane de amintiri din vară, pentru iarnă.
Anul acesta cireșii parcă au înnebunit, și din flori parfumate au făcut cireșe vesele care parcă râd la soare.
Iar din pom până-n farfurie, nu-i decât o veselie.
Vrem cireșe, vrem dulceață, vrem clătite?
Nimic mai simplu: ne trebuie o mână de cireșe, una de zahăr și o lămâie…
INGREDIENTE:
– 1 kg cireșe
– 1 kg zahăr
– 100 ml apă
– o lămâie


MOD DE PREPARARE:
Spălăm cireșele, le scoatem codițele și sâmburii, că nu vrem să-i vedem prin borcan.
Apoi facem siropul.
Pentru cel clasic, punem zahărul și un pahar de apă la fiert.
Pentru cel bun, punem zahărul într-o crăticioară pe foc și amestecăm în el până se rumenește frumos, dar fără să se ardă, că se amărăște.
Apoi punem cireșele și amestecăm cu lingura, să se pătrundă toate de zahăr ars. Din ele iese zeama care va lega siropul. Dacă mai este nevoie, puneți o ceașcă de apă, apoi 2-3 felii de lămâie.
Cu zahăr ars iese dulceața un pic mai colorată, dar ce aromă are, vă puteți imagina!
Puneți în borcane cu etichetă, doar după ce se răcește.
Nici nu știi ce să mănânci, că dulceața este mai bună decât fructele…
Și dacă mai faci și-un teanc de clătite, pe lângă mirosul care oricum ți-a adunat toți vecinii la ușă, să vezi cum pui de sărbătoarea cireșelor!
Ca să scoateți și un păhărel de cireșată, rămâneți aproape, că pe aceea o vom face mâine.

Alte rețete de dulceață delicioasă găsiți aici:

Dulceață de caise:

Dulceață de dude:

Dulceață de căpșuni:

 

Dulceață de nuci verzi:

Dulceață din flori de salcâm:

Dulceață de grapefruit:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: