Mucenici moldovenești cu nucă și miros îmbietor, ca la bunica!

INGREDIENTE
*Pentru aluat:
600 g făină
2 ouă
250 ml lapte
50 g unt topit
60 g zahăr
10 g drojdie
zahăr vanilat
*Pentru sirop:
300 ml apă
150 g zahăr
*Pentru decorare:
miere
nucă


MOD DE PREPARARE
Punem drojdia la crescut cu puțin lapte, zahăr și o lingură de făină.
Când și-a dublat volumul adăugăm făina, 2 ouă, lapte și zahăr, frământăm 5 minute, și lăsăm iar la crescut.
Împărțim acest aluat în bulgărași mici, cât pumnul.
Rulăm cu mâna fiecare bucată de aluat, pentru a face un șnur cam de 20 cm lungime.
Facem un cerc și lipim capetele șnurului, apoi îl răsucim în formă de 8.
Lăsăm la crescut în tavă, iar când și-au dublat volumul, îi ungem cu ou sau cu ulei, și-i dăm la cuptor circa 30 de minute, sau până când se rumenesc.
Ungem covrigeii cu miere și presărăm nucă și scorțișoară.
Sunt delicioși și așa, dar și însiropați cu un sirop făcut din zahăr ars și topit cu apă.
De asemenea, sunt foarte buni și cu lapte dulce și miere.

Mucenici de post pufoși, cu nucă și miere

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: