Cea mai parfumată dulceață de caise cu sâmburi și zahăr ars

Dintr-o farfurie de caise coapte poți face o minune de dulceață parfumată. Se face repede și ușor, și nu se compară cu nimic altceva.
INGREDIENTE:
– o farfurie de caise coapte
– o farfurie de zahăr
– un pahar de apă
Urmăriți filmul pentru o rețetă perfectă:
MOD DE PREPARARE:
Spălăm caisele coapte, le tăiem în două și păstrăm sâmburii, pentru că ei dau tot farmecul dulceții. Mai puteți pune și sâmburi de piersici, dar nu de nectarine; aceia nu se mănâncă.
Spargem sâmburii și-i curățăm de coji. Nu e nevoie să-i curățăm și de pielițe, că se vor sfărâma și împrăștia prin dulceață.
Punem în tigaie o farfurie de zahăr și un pahar de apă.
Lăsăm să fiarbă fără să amestecăm, ca să nu cristalizăm zahărul.
Când zahărul se rumenește frumos, fără să se ardă, punem caisele și sâmburii și fierbem tot, amestecând din când în când fără a pitroci caisele, până se leagă siropul, care trebuie să fie un pic grosuț.
Dulceața se pune rece la borcan și se păstrează la fel de parfumată mult timp.
Faceți și clătite cu dulceață caldă, că e o minune.
Nu ratați această rețetă deosebită.
Alte rețete de dulceață delicioasă găsiți aici: