Cireșata – un lichior cu gust rafinat, fin și suav, pentru seri parfumate

Ce-ați zice de o băutură perfectă, care să păstreze nu doar gustul fructelor, dar și proprietățile lor antioxidante, surse preţioase de substanţe nutritive, vitamine şi minerale, care luptă cu radicalii liberi, reglează nivelul de colesterol și sunt adevărate izvoare de sănătate?
Da, cireșele sunt fructele miraculoase, datorită conținutului de antioxidanţi, minerale, vitamine, și al efectului benefic pe care-l au asupra organismului.
Și după ce ieri am făcut împreună o dulceață înmiresmată de cireșe cu sirop de zahăr ars, așa cum nu ați mai mâncat vreodată, și cu care am umplut un teanc de clătite mare cât blocul, așa cum v-am promis, azi vom face lichiorul de cireșe, acea băutură fină și rafinată, cu miros de poveste.
Și spunem de poveste, pentru că în paharul de lichior s-au adunat întreaga mireasmă a florilor de cireși, cu toată poezia ei suavă, dar și feeria fructelor vesele, rumene .și sănătoase, care ne bucură privirea în aceste zile de început de vară.
Așa că haideți să culegem repede un coș de cireșe și să ne apucăm de treabă.


INGREDIENTE:
– 1 kg cireșe
– 1 kg zahăr
– 3-5 litri alcool de care aveți
– 2-3 felii de lămâie
Spălăm bine cireșele la jet de apă rece, apoi le rupem codițele. Dacă vreți să scoateți sâmburii e bine, dar nu e obligatoriu.
Însă e obligatoriu să facem siropul de zahăr ars, într-o cratiță pe foc, în care punem zahărul și amestecăm întruna, să nu se ardă.
Bine, dacă se mai prinde puțin, n-are nimic. O tentă ușor amăruie nu strică la un lichior fin.
Cam așa trebuie să arate zahărul ars, în care punem cireșele și peste ele alcoolul, care poate fi vodcă sau țuică, sau orice aveți și vă place.
Mai trebuie lăsate în sticle închise la culoare cam o săptămână, dar nici asta nu-i obligatoriu. Puteți pune un pahar chiar acum, să-i faceți proba.
Se poate strecura după 10 zile, iar cireșele se pot folosi la prăjituri, de exemplu să faceți un tort Pădurea Neagră. Noi am făcut rețeta cu vișine din vișinată, dar merge și cu cireșe din cireșată.
Însă se poate bea și cu paharul plin de cireșe, nu e nicio restricție, că oricum ar fi, e prea bun.
Nu ratați această rețetă, și bucurați-vă de un pahar parfumat, în serile romantice de vară.
Iar dacă v-au plăcut dulceața și lichiorul de cireșe, rămâneți aproape, că urmează să facem dulceața de căpșuni – așa cum nu ați mâncat vreodată, dar și dulceață de dude – fructul copilăriei.
Vă aștept cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: