Clătite pufoase, fragede și gustoase, rețeta simplă, pas cu pas

Iubim clătitele, desertul nelipsit din orice bucătărie.
Iar cu această rețetă simplă și foarte ușor de realizat, clătitele vor fi pufoase și fragede, nespus de gustoase și atât de frumos mirositoare!
Cum tocmai am făcut dulceață de flori de salcâm, de nuci verzi, de cireșe și vișine, de căpșuni și dude, și ne pregătim să facem și alte gemuri delicioase, teancul de clătite trebuie să tot crească mereu, pentru a face față tuturor acestor minuni culinare.
INGREDIENTE:
– 500 g făină
– 300 ml lapte
– 3 ouă
– un praf de copt
– zahăr vanilat
– apă minerală
MOD DE PREPARARE:
Într-un castron punem făina, ouăle întregi și laptele, și amestecăm cu lingura pentru a îngloba toate ingredientele.
Când nu mai sunt cocoloașe, adăugăm praful de copt și vanilia, apoi completăm cu apă minerală, până când obținem un aluat moale, care să curgă ușor, dar nu chiar lichid.
Ungem o tigaie cu ulei și punem câte un polonic direct în centrul tigăii, pentru a curge uniform și a face clătite rotunde.
Când face găuri, o întoarcem pe partea cealaltă, să se rumenească uniform pe ambele părți, apoi o punem pe farfurie. Uitați ce rumenă și pufoasă este!
Și tot așa, până terminăm aluatul.
Apoi desfacem borcanele de dulceață și începem să ungem clătitele ba cu una, ba cu alta, le rulăm și ne punem pe mâncat!
Dacă știți că aveți vecini pofticioși, faceți cantitate dublă, că nu ajung.
Și rămâneți aproape, că nu știți ce bunătăți pregătim pentru mâine.
Aici puteți vedea alte clătite excelente: