Lapte bătut

Lapte bătut (iaurt) prins în casă, la ceaun sau în oală de pământ

Gustos și sănătos, plin de probiotice, se face simplu din lapte dulce nefiert, dacă avem lapte de la țară, din vaci crescute pe câmp cu iarbă – nu de la vaci crescute în ferme unde sunt tratate cu hormoni de creștere. Acela trebuie fiert!
Laptele trebuie lăsat la cald 2 zile într-un ceaun acoperit.
Se poate face și din lapte fiert, în care se pun 200 ml smântână (sau iaurt) și se lasă la cald în oală de pământ, până când prinde o pojghiță de smântână deasupra.
După ce se prinde, se ține la frigider.
Din lapte bătut se poate face și brânză dulce de vaci foarte bună (puțin acrișoară), doar punându-l la fiert împreună cu câteva pastile de calciu lactic. Se ține pe foc până se separă zerul, apoi se scurge și se mănâncă ori caldă, ori rece, în pizza, cu verdețuri, etc, dar și zerul este foarte bun și foarte sănătos – puteți frământa pâinea cu el.


Poftă bună și nu uitați să vă abonați, pentru alte rețete delicioase 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: