Mititeii pufoși, gustoși și sănătoși

Mititeii pufoși, gustoși și sănătoși – ingrediente secrete

Micii gata preparați au în compoziție produse care pot dăuna sănătății.
Se pot face însă mici pufoși, gustoși și sănătoși în propria gospodărie.

Ingrediente :
– 1 kg carne grasă de ceafă de vită
– 100 gr seu de vită sau oaie, ceafă de porc sau carne foarte grasă
– 500 gr oase de vită cu măduvă care se fierb până scade zeama
– 2 linguri sare
– O căpățână usturoi
– Condimente : cimbru, enibahar, piper măcinat, ardei iute, rozmarin, coriandru, chimion și anason pisat, zeamă de lămâie – câte o linguriță, 3-4 lingurițe bicarbonat de sodiu, o lingură ulei.

Mod de preparare :
– Se toacă de două ori carnea și se lasă la rece.
– Se stinge bicarbonatul în zeama de lămâie și se pune peste carne.
– Se frământă carnea o oră, timp în care se adaugă treptat condimentele și zeama de la oase. Cu cât se frământă mai mult, cu atât micii ies mai pufoși.
– Se lasă compoziția la rece până a doua zi.
– Se face mujdeiul de usturoi cu puțină apă caldă, după o jumătate de oră se strecoară zeama de la usturoi și se pune peste carne, se frământă 15 minute și mai stă la rece câteva ore.
– Se fac cu mâna udă cât de lungi dorim, se ung cu ulei și după o oră se pun pe grătar.

Se consumă cu muștar și bere sau vin sec.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: