Mucenici – rețete cu nucă și sirop, de post, dar și cu lapte și miere

Covrigei:
– o cană de făină
– o cană de apă
– praf de copt
Sirop:
– 3 linguri zahăr
– o ceașcă apă
– vanilie
– scorțișoară
– esență de rom
Ornamente:
– miere
– nuci
Se frământă un aluat, se întinde în foaie și se decupează cu aparatul sau tăiem fâșii din care facem covrigei și coacem în tava tapetată. Sau se cumpără mucenici sau covrigei din comerț.
Pentru sirop: punem zahărul în cratiță pe foc și amestecăm continuu, până prinde o culoare maronie, apoi punem apa și lăsăm să fiarbă până se topește.
Adăugăm mucenicii și mai fierbem 5 minute pentru covrigei și 10 minute mucenici, apoi lăsăm cu capacul pus 20 minute, până se umflă.
La sfârșit adăugăm vanilie, scorțișoară și rom.
Punem în farfurii, cu nucă și miere pe deasupra.
Pentru rețeta cu lapte: se fierb mucenicii în lapte, se lasă să se umfle, apoi se servesc pe farfurie, cu miere și nucă.


Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: