Pâine cu usturoi şi mozzarella (Focaccia bread)
0 Comment

Pâine cu usturoi şi mozzarella (Focaccia bread)
Dacă nu ați mâncat niciodată pâine cu usturoi, e momentul să faceți în casă acest deliciu, după care veți spune că ceva mai bun de atât nu se poate. Ba da, se poate: pentru ca surpriza gustului să fie și mai mare, vom adăuga și mozzarella! Iată de ce avem nevoie pentru această rețetă, care e mult mai ușor de făcut decât pare, și mult mai bună decât v-ați putea imagina. Voi pune ingredientele pentru o porție, adică o pâine de 20 cm diametru. Le puteți dubla sau tripla, și puteți face 3-4 pâinici, sau una mare.
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- Pentru aluat avem nevoie de:
- 125 g făină
- 5 g drojdie
- o linguriță zahăr
- ¼ linguriță sare
- o lingură unt moale (topit)
- 50 ml lapte cald
- un ou, din care opriți puțin pentru uns foaia, opțional
- 125 g mozzarella (un pachet mic)
- puțin piper de ornat
- Pentru pasta de usturoi avem nevoie de:
- o lingură unt topit
- o lingură usturoi verde tocat mărunt
- o lingură ceapă verde tocată mărunt
- ¼ linguriță sare
Mod de preparare
- Punem într-un bol făina, drojdia, zahărul, sare, un ou bătut cu furculița, laptele și unt topit. Amestecăm întâi cu lingura, apoi frământăm pe planșetă.
- Punem aluatul în tava de copt tapetată, acoperim cu un prosop și lăsăm la crescut la cald, 30 de minute, sau până își dublează volumul.
- În acest timp tăiem mozzarella în multe felii, de diferite dimensiuni, și tocăm mărunt ceapa și usturoiul verde. Apoi le amestecam cu untul topit si sarea,
- pentru a face pasta de usturoi.
- După ce a crescut aluatul, îl tăiem dar nu până jos, doar cât să separăm bucățile în care vom pune mozzarella.
- Ungem opțional cu ou.
- Apoi ungem cu sosul de usturoi, și refacem tăieturile care s-au mai acoperit între timp.
- În acestea punem bucățelele de mozzarella și ornăm cu piper.
- Coacem în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute, sau până când s-a copt blatul.
Nota
Mirosul este incredibil, aspectul e frumos, iar despre gust... veți tot povesti multă vreme, la cine nu a făcut încă această pâine deosebită, care nu ar trebui să lipsească de pe masa noastră, chiar zilnic, pentru că se face ușor și este atât de gustoasă.
Poftă bună!
Poftă bună!