Piftie gustoasă și sănătoasă de curcan

INGREDIENTE:
– carne de curcan
– o căpățână de usturoi
– sare, piper, o ceapă, 2 morcovi, pătrunjel
– un plic de gelatină
MOD DE PREPARARE:
Spălăm carnea și o punem la fiert.
După o oră de fiert, adăugăm morcovi și ceapă, și lăsăm să mai fiarbă până se desprinde carnea de pe os.
Apoi separăm zeama de carne, scoatem oasele și lăsăm la răcit.
După răcire, vom aduna grăsimea care se ridică deasupra piftiei.
Apoi punem iar pe foc să dea un clocot zeama și carnea fără oase.
Abia după aceea punem usturoiul zdrobit, lăsăm puțin, potrivim de sare, și apoi strecurăm zeama punând în strecurătoare și un tifon, ca să absoarbă toată grăsimea și frimiturile de carne sau legume.
La piftia de curcan se pune și un plic de gelatină, care se înmoaie după indicațiile de pe plic.
Așezăm în castroane întâi bucăți de carne, iar peste ele turnăm zeama și lăsăm la rece.
Când s-a întărit, o puteți răsturna pe un platou sau farfurie mare.
Este delicioasă.