Salata de fenicul, rapidă, gustoasă și foarte sănătoasă

Feniculul
Știți cât % din necesarul zilnic ne furnizează un bulb de fenicul?
27% potasiu
6% vitamina A
11% calciu
46% vitamina C
9% fier
5% vitamina B-6
10% magneziu.
Beneficii:
Sănătatea inimii
Sănătatea oaselor
Protecţie împotriva cancerului
Controlul greutăţii corporale
Îmbunătățirea metabolismului
Efect anti inflamator
Frumuseţea pielii
Probleme digestive, balonare
Tuse, bronșite
Este o sursă naturală de estrogen
Se consumă întreaga plantă: bulb, frunze, tulpini și semințe.
Se poate găti în supe sau mâncăruri de legume.
În salate se folosește crud, pentru a-și păstra toate vitaminele.
Salată de fenicul
INGREDIENTE:
– un bulb de fenicul
– 1-2 morcovi
– un ardei gras sau capia
– opțional câteva frunze de spanac baby
– zeama de la o jumătate de lămâie
– ulei de măsline 1-2 linguri
– sare și piper după gust
– se mai pot adăuga: măsline, țelină, conopidă, praz, nuci, felii de portocale, alune de pădure
MOD DE PREPARARE:
Feniculul se taie pe jumătate, apoi felii.
Morcovul se taie bețișoare
Ardeiul se curăță de cotor și semințe și se taie felii subțiri.
Spanacul se spală și se taie doar frunzele mai mari.
Se amestecă toate legumele într-un castron și se adaugă zeama de lămâie, 1-2 linguri de ulei de măsline, sare și piper după gust.
Se mai pot adăuga: măsline, țelină, conopidă, praz, nuci, felii de portocale, alune de pădure.