Tiramisu – rețeta pas cu pas, ușor și rapid

INGREDIENTE:
– 400 gr pișcoturi
– 250 gr mascarpone
– 6 gălbenușuri de ou
– 100 gr zahăr
– 200 gr frișcă
– o ceșcuță cafea sau capucino
– 2 linguri cacao
MOD DE PREPARARE:
Se separă gălbenușurile și se freacă bine cu zahăr, apoi se încorporează ușor mascarpone.
Pișcoturile se înmoaie în cafea sau capucino și se așează pe un platou adânc. Peste ele se pune un strat de cremă, apoi se așează următorul strat de pișcoturi și tot așa, ultimul fiind de pișcoturi.
Se bate frișca tare și se pune deasupra, iar peste ea se pune un strat gros de cacao.
Cine dorește poate să bată și albușurile spumă tare și să pună deasupra, peste sau în loc de frișcă.
Se ține la frigider câteva ore, chiar și până a doua zi, ca să se întărească crema și să se poată tăia ușor.
Este o prăjitură italiană vestită în toată lumea, aspectuoasă și foarte delicioasă.
Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂