Zacusca traditionala, reteta veche si simpla

Zacuscă

INGREDIENTE:
– 5 kg vinete
– 3 kg ceapa
– 5 kg ardei capia, gogosari sau ardei gras rosu
– 3 kg rosii
– ulei de floarea soarelui 500 ml
– optional: 2 morcovi sau 2 kg ciuperci
– sare, piper macinat
MOD DE PREPARARE:
Se coc ardeii și vinetele și se curăță de coajă. Se pot și prăji, dar ies mai grași.
Se toacă ceapa mărunt și se înăbușă în ulei. Peste ea se pun ardeii și vinetele, totul copt, curățat și tăiat felioare cu cuțitul.
Se poate pune și morcov ras sau ciuperci coapte pe grătar.
Se adaugă roșiile scăzute bine, sau o sticlă de bulion.
Potrivim de sare și piper și lăsăm pe foc să scadă zeama. Ca să nu se prindă, se pune o tablă mai groasă sub tuci sau cratiță și se amestecă mereu.
Se toarnă în borcane și se sterilizează de 2 ori timp de o oră, se lasă în pături să se răcească și apoi se pune la rece.
Se păstrează și câțiva ani.


Aceste informații NU înlocuiesc prescripțiile și tratamentele medicale.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: