Sărăţele
0 Comment
Aluat
150 gr caşcaval,
150 gr unt,
150 gr făină,
2 gălbenuşuri,
2 linguri apă,
sare
Sos
¾ pahare lapte,
2 gălbenuşuri,
1 lingură făină,
brânză topită
Mod de preparare:
Se freacă untul cu sare şi gălbenuşurile, apoi se adaugă caşcavalul ras, 2 linguri de apă pe rând, apoi făină şi se frământă pentru a obţine un aluat potrivit de moale.
Se pune la rece ½ oră.
Se întinde o foaie groasă de un deget, se taie rondele cu un păhărel şi se dau la cuptor, într-o tavă presărată cu făină.
Sosul se prepară pe foc din făină, unt şi lapte, apoise freacă cu brânză topită până devine pastă. Jumătate din rondelele de aluat se ung cu sosul alb şi se dau iar la cuptor.
Se servesc cu ţuică.