Slănină fiartă în zeamă de varză și usturoi

INGREDIENTE
1 kg slănină de porc

Pentru fierbere:
2 litri de moare de varză
o lingură de sare grunjoasă
o linguriță piper negru boabe
3 căței de usturoi
1 ceapă
1 foaie de dafin
Pentru mujdei:
1 căpățână de usturoi
o linguriță de sare


MOD DE PREPARARE
Alegem o bucată de gușă sau cap de piept, pe care o tăiem felii mari.
Din ingredientele pentru fierbere se face un amestec în care se fierbe slănina o oră, sau până când intră furculița ușor.
Se scot bucățile pe farfurie, să se răcorească.
Pentru mujdei, pisăm usturoiul și-l frecăm cu sare și zeamă în care a fiert slănina.
Frecăm bine fiecare bucată cu usturoiul pisat.
Se poate păstra în borcane cu mujdei de usturoi. În acest fel nu se usucă, și de câte ori scoatem o bucată, va fi suculentă, ca și acum abia am făcut-o.
Borcanele se pot steriliza și păstra la rece.
Este bună și cremoasă, că se topește în gură.
Merge cu un pahar de vin 100% natural, din producție proprie,
și cu o pâine caldă, făcută repede în tigaie.
Găsiți aceste rețete pe siteul și canalul Rețete Diete, ca și alte rețete de afumătură, sau de preparat carnea de porc, slănină, jumări, kaiser, ciolan afumat, mâncare de post, conserve de iarnă, dar și cozonaci și alte bunătăți, sau diete și sfaturi utile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: