Chec cu dovleac plăcintar – o rețetă incredibil de simplă
0 Comment

Chec cu dovleac plăcintar - o rețetă incredibil de simplă și gustoasă
Spre deosebire de anii trecuți, când dovlecii erau foarte dulci, anul acesta am nimerit dovleci cam fără gust. Ca să nu-i arunc și ca să beneficiez totuși de proprietățile lor, dovleacul fiind leguma cu cel mai scăzut nivel de calorii, fără grăsimi saturate și colesterol, bogat în fibre dietetice, anti-oxidanti, minerale și vitamine - A, C și E, m-am apucat să inventez tot felul de rețete cu dovleac, dintre care unele reușindu-mi spectaculos. Una din aceste rețete este cea de chec cu dovleac, o rețetă incredibil de simplă și gustoasă.
Autor: Retete Diete
Ingrediente
- 220 g făină
- 250 g piure dovleac copt
- o linguriță scorțișoară
- un vârf cuțit sare
- 150 g zahăr
- 120 ml ulei
- 2 ouă
- 10 g praf de copt
Mod de preparare
- Coacem dovleacul și-l pasăm pentru a face piureul de dovleac copt. Mixăm zahărul, ouăle întregi și sarea, până devin o cremă omogenă.
- Adăugăm scorțișoara, praful de copt, piureul de dovleac și uleiul, și mixăm până la omogenizare.
- Încorporăm făina cu lingura de lemn și mișcări ample, de jos în sus.
- Ungem tava de copt cu ulei și o tapetăm cu făină, turnăm aluatul și coacem în cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 25-30 de minute, sau în funcție de cum coace cuptorul. Când s-a rumenit frumos, facem proba cu scobitoarea.
- Checul cu dovleac se face foarte ușor, miroase nemaipomenit de frumos încă din timpul coacerii și este incredibil de gustos, asta pe lângă beneficiile consumului de dovleac, pe care le amintesc în continuare.
Nota
1. Datorită betacarotenului care se găseşte în dovleac, ajută la prevenirea apariţiei cancerului la plămâni, sâni şi prostată.
2. Datorită conţinutului bogat în vitamina A, luteină şi zeaxantină, protejează ochii de boli grave.
3. Protejează articulaţiile și reduce riscul de poliartrită.
4. Datorită vitaminei C, protejează organismul de răceală şi întăreşte sistemul imunitar.
5. Este folosit în diete, deoarece oferă senzaţia de saţietate, fără să aducă un surplus de calorii.
De asemenea, previne apariţia ridurilor şi redă strălucirea tenului.
6. Fiind bogat în potasiu, are grijă de inimă și menţine un nivel normal al tensiunii arteriale, reducând riscul de infarct.
7. Datorită calciului, este esenţial pentru sănătatea oaselor.
2. Datorită conţinutului bogat în vitamina A, luteină şi zeaxantină, protejează ochii de boli grave.
3. Protejează articulaţiile și reduce riscul de poliartrită.
4. Datorită vitaminei C, protejează organismul de răceală şi întăreşte sistemul imunitar.
5. Este folosit în diete, deoarece oferă senzaţia de saţietate, fără să aducă un surplus de calorii.
De asemenea, previne apariţia ridurilor şi redă strălucirea tenului.
6. Fiind bogat în potasiu, are grijă de inimă și menţine un nivel normal al tensiunii arteriale, reducând riscul de infarct.
7. Datorită calciului, este esenţial pentru sănătatea oaselor.
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂