Mucenici cu sirop sau cu lapte și miere

INGREDIENTE
Aluat:
500 g făină
200 ml apă
1/2 lingurita sare
Sirop:
2-3 litri apă
2-3 linguri zahăr
sau:
2-3 litri lapte
2-3 linguri miere
300 g nucă măcinată
esenţă de rom
esenţă de vanilie
scorţişoară
MOD DE PREPARARE
Se amestecă făina, apa și sarea și se frământă pentru a obține un aluat potrivit de tare. Se întinde o foaie de 1/2 cm grosime și se taie mucenicii cu aparatul special în formă de 8.
Se pun la uscat timp de o oră.
Putem să-i punem în sirop de zahăr ars, sau în lapte cu miere și nuci.
Pentru sirop, punem pe foc o oală cu 2-3 linguri de zahăr la ars, iar când se rumenește, punem peste el 2-3 litri de apă și lăsăm să se topească zahărul ars, împreună cu esențele. Fierbem și mucenicii 20 minute și-i lăsăm în sirop 2 ore.
În loc de sirop cu zahăr ars, se pot pune mucenicii într-o oală cu 2-3 litri de lapte fiert, esențe și miere.
Mucenicii se servesc reci sau calzi, cu multă nucă si scorţisoară. Mierea și scorțișoara se adaugă la final, nu se fierb.
Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Please Subscribe to Rețete Diete Mulțumesc 🙂