Anghinarea – retete pentru o cura de slabire sanatoasa

Anghinarea este o plantă cunoscută pentru normalizarea colesterolului și trigliceridelor și îmbunătățiea funcției hepatice, excelenta pentru o cura de slabire sanatoasa..
Este în același timp un aliment foarte gustos, de la care se consumă partea carnoasa a frunzelor si receptaculul floral, în diferite retete, risotto, creme, tarte, umplută etc.
Ingrediente:
– Anghinare.
– Lămâie.
– Apă rece.
Mod de preparare:
– Întâi ne frecăm mâinile cu zeamă de lămâie, ca să nu se păteze în timpul curățării.
– Se taie și se îndepărtează tulpina fibroasă și vârful frunzelor, se dă anghinarea pe jumătate și se scoate puful cu lingurița. Se pune în apă rece cu o lămâie stoarsă la fiert 30 min.
– Sosul se face din usturoi pisat și frecat cu chefir, sau usturoi cu maioneză și lămâie.
– Se desprind frunzele, se cufundă în sos și se mănâncă doar partea cărnoasă, cea dinspre cotor, restul aruncându-se.
Are gust de porumb fiert, este delicioasă și foarte sănătoasă.

Poftă bună cu mâncare gustoasă și rețete sănătoase!
Dacă vă place vă rog să vă abonați, e gratis 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: