Clătite marocane de post sau beghrir – 5 clătite groase, pufoase și cu multe găuri

Clătitele marocane sunt foarte pufoase și de 3 ori mai groase decât clătitele noastre.
Se mai numesc clătite cu o mie de găuri, datorită aspectului final, care le face atât de deosebite.
Sunt de post, și pot fi un mic dejun gustos și sățios.

5 from 1 reviews
Clătite marocane de post sau beghrir - 5 clătite groase, pufoase și cu multe găuri
 
Autor:
Portii: 5 clătite
Ingrediente
  • 600 ml apă caldă
  • 250 g griș de grâu
  • 200 g făină
  • 10 g drojdie
  • o lingură zahăr
  • o linguriță praf de copt

Punem într-un bol ingredientele solide: făina, grișul, drojdia, zahărul și praful de copt și le amestecăm.
Adăugăm apa călduță câte puțin, amestecând mereu, apoi mixăm câteva minute.
Obținem un aluat ca de clătite, nu foarte subțire dar totuși să curgă, pe care îl acoperim cu folie de plastic și-l lăsăm la crescut 30 de minute, până când își dublează volumul.
Ungem tigaia cu puțin ulei, o încălzim și punem cam 3 polonice, adică să fie de 3 ori mai groasă decât o clătită obișnuită.
Prăjim pe foc mediu până se fac deasupra multe bule care se sparg, rămânând o clătită cu multe găuri.
Nu întoarcem clătita pe partea cealaltă, ci doar așteptăm până când dispare aluatul crud de deasupra.
Când aluatul s-a uscat, clătita e coaptă, o scoatem pe o farfurie și ungem tigaia pentru următoarea clătită.
Se servesc cu miere și dulceață, după gust.

Rețeta video cu modul de preparare:

Aici avem alte rețete de clătite excelente:

Galerie foto cu Clătite marocane de post sau beghrir:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Rețete delicioase: