Covrigi pufosi de casa, opariti
0 Comment

În sfârșit am găsit rețeta de patiserie pentru cei mai pufoși covrigi de casă, opăriți!
După ce am încercat multe rețete de covrigi, unii pufoși, alții crocanți, am găsit în sfârșit această rețetă minune de covrigi exact ca la patiserie. Aluatul crește nebunește, mirosul este demențial, iar covrigii au coaja crocantă și miezul pufos: un deliciu! Urmați cu atenție rețeta video, pentru a reuși cei mai buni covrigi de casă pe care i-ați mâncat vreodată, chiar mai buni ca la patiserie.
Autor: Retete Diete
Portii: 8 covrigi
Ingrediente
- 1½ cana apa calduta
- 1 lingura sare
- 1 lingura zahar
- 20 g drojdie proaspata
- 4½ cani faina
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 ou
- sare grunjoasă sau seminte pentru ornat
Mod de preparare
- Într-un bol, amestecați apa, sarea și zahărul până la topire. Adăugați drojdia și lăsați să se odihnească 5 minute până când drojdia începe să facă spumă.
- Adăugați făina și 2 linguri de ulei și amestecați bine până când aluatul devine neted.
- Acoperiți vasul cu folie de plastic și lăsați-l la loc cald timp de 1 oră.
- Tăiați aluatul în 8 bucăți și rulați-le în fâșii subțiri, răsucind cele două capete pentru a forma un covrig.
- Adăugați bicarbonat de sodiu într-un vas mare de apă și lăsați să fiarbă apa. Fierbeți fiecare covrig pentru 30 de secunde pe fiecare parte.
- După aceea puneți covrigii in tava tapetată cu hârtie de copt, ungeți-i cu un ou bătut și presărați sare sau semințe de mac, susan etc.
- Preîncălziți cuptorul la 230°C.
- Se coc 20-30 minute, până se rumenesc.
Reteta video: